Празник на фудбалот во Струмица: Академија Пандев ја отвора и северната трибина, доаѓаат и „Комити“

3826

Натпреварот меѓу Академија Пандев и Вардар в недела ќе биде шлаг на есенскиот дел од сезоната за нашиот клуб.

Интересот во Струмица е огромен поради што Академија Пандев донесе одлука да ги отвори вратите и на северната трибина од градскиот стадион „Младост“. Тоа значи дека гледачите на натпреварот ќе бидат сместени на двете големи трибини (јужната и северната) и се очекува тие да бидат исполнети до последното место.

Спектаклот ќе го комплетираат гостинските навивачи кои. Вардар најави присуство на „Комити“ на овој натпревар, а тие ќе бидат сместени на зпаадната трибина која е зад еден од головите.