Детска лига: ФК Академија Пандев – ФК Беласица 16 : 0 ген.2008

6913

Викендот се одигра второто коло од детската лига на Југоисточниот регион. Нашите дечиња имаа повеќе од успешен настап во изминатите натпревари. За одбележување е рекордната победа на ген.2008 над соседот ФК Беласица од 16:0. Дечињата на тренерот Звонко Тодоров беа желни за докажување и уште од првата минута го започнаа својот „танц“ по теренот. Не помалку успешни беа и другите генерации. Во продолжение резултатите од натпреварите:

Генерација 2004:

ФК Академија Пандев – ФК Валандово – Вардар 9:0

Генерација 2006/07:

ФК Академија Пандев 1 – ФК Беласица 1  5:1

ФК Академија Пандев 2(2007) – ФК Валандово – Вардар 3:4

Генерација 2008:

ФК Академија Пандев 1 – ФК Беласица 1 16:0